Čínské zelí Cash F1 (typ Pak-Choy)

Řapíky pro přípravu čerstvých listových salátů i pro tepelné zpracování.
Zobrazit více
98.89% (18 hodnocení)
25 Kč
bez DPH 21,74 Kč
Skladem
koupit
katalogové číslo: 4458
EAN: 8590396445803
výrobce:Semo
popis
parametry
Soubory ke stažení

CASH -  typ PAK-CHOY - kolekce CHUŤ ASIE - pak choy neboli čínské zelí je čínská listová zelenina často používaná v asijské kuchyni. Tato zelenina je příbuzná našemu hlávkovému zelí a je stejného druhu jako tuřín. Rostlina vypadá jako podsaditý celer s bílými nebo s velmi světle zelenými krátkými, robustními stonky a lesklými, sytě zelenými listy. Textura stonků i listů je křupavá a chuť je někde mezi jemným zelím a špenátem.

Mladé řapíky jsou vhodné pro přípravu čerstvých listových salátů i pro tepelné zpracování, výborné do asijských polévek.

Pro sklizeň baby mladých lahůdkových listů na čerstvé saláty jej lze vysévat hustěji.

Pak choy je dobrým zdrojem minerálů, zejména vápníku, manganu a hořčíku. Díky tomu ovlivňuje procesy správného srážení krve, čistí tělo od toxinů a posiluje koncentraci. Zajímavostí je, že v zelí pak choy najdete deset exogenních aminokyselin, tedy těch, které si tělo neumí samo vyrobit, a proto je musíme poskytovat potravou. Pak choy zelí má také malé množství omega-3 mastných kyselin.

TIP: Listy a stonek pak choy obsahují dvě velmi odlišné textury se dvěma různými dobami vaření. Tenké listy v horní části rostliny se rychle vaří a obvykle mají podobnou strukturu jako špenát. Stonek je silnější, pevnější a křupavější, proto se vaří déle. Dobrým způsobem, jak zabránit převaření pak choy, je oddělit listy od stonků a nejprve pak uvařit stonky. Listy potřebují jen několik sekund, aby se uvařily. Můžete si vybrat smažení, blanšírování nebo vaření pak choy v páře. Všechny tyto metody zachovávají osvěžující chuť rostliny.

Pak choy je v asijské kuchyni mimořádně oblíbený a lze jej připravit na mnoho různých způsobů. V asijských jídlech najdete pak choy přidávané do polévek, vařené s mořskými plody a masitými pokrmy a rolované v jarních závitcích. Bok choy se také skvěle hodí k zelenině a hodí se do salátů.

PAK-CHOY – kolekce CHUŤ ASIE – řapíky jsou vhodné pro přípravu čerstvých listových salátů i pro tepelné zpracování, výborné do asijských polévek.

Vegetační doba 50 dní, pro produkci Baby listů 30 dní na jaře a na podzim, a 40-50 dní v zimě.

Čínské zelí / Brassica chinensis (L.) Jusl.

 

 

Parametry

VýrobceSEMO
Cenová skupina3
Množství0,4g
Výsev07
Místo výsevuzáhon
Místo pěstovánízáhon
Sklizeň09 / 10
VýrobceSEMO
Cenová skupina3
Množství0,4g
Výsev07
Místo výsevuzáhon
Místo pěstovánízáhon
Sklizeň09 / 10
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu.

SOUHLASÍM