AGRO Travní směs UNIVERZÁL 0,5 kg
katalogové číslo: | 000700 |
EAN: | 8594005000148 |
Hmotnost: | 0.5 Kg |
výrobce: | Agro |
Podobné produkty
AGRO Travní směs UNIVERZAL je připravena z kvalitních travních odrůd, které mají vyšší odolnost vůči plevelům a nižší nároky na údržbu.
Trávník ze směsi UNIVERZAL je svým charakterem určený především pro rychlé zatravnění a obnovu travnatých ploch kolem budov, podél cest, na sídlištích a při úpravách travních ploch v parcích i jiných stávajících travních ploch.
Doporučený postup založení a péče o trávník:
výsev, hloubka setí je 0,5 - 1 cm: 1 kg na cca 50 m2
Balení 5 kg vystačí cca na plochu 250 m2.
-
Příprava pozemku: Pozemek určený k osetí důkladně chemicky či mechanicky odplevelíme a upravíme do požadovaného tvaru a spádu. Pro zlepšení půdních vlastností přidáme do vegetační vrstvy podle potřeby písek, kvalitní zeminu či rašelinný substrát a povrch lehce utužíme. Půda by měla být 10-15 cm vysoká s pH v rozmezí hodnot 5,5 až 6,5.
-
Výsev: Vhodné období pro zakládání nového trávníku je od konce března do května a na podzim v září a říjnu při teplotě půdy nad 8 °C. V případě letního výsevu je nutné zajistit dostatečnou a pravidelnou závlahu. Před výsevem trávníku použijeme startovací dlouhodobě působící hnojivo. Tím dojde k podpoře počátečního růstu nových rostlinek a k rychlejšímu vývoji trávníku. Osivo rovnoměrně vysejeme na povrch a mělce ho hráběmi zapravíme do půdy, pozemek lehce přivalíme. Od zásevu až do vzejití porostu pozemek opatrně a často zavlažujeme, aby se půda nevysušila a aby klíčky nezaschly a nedošlo k jejich trvalému poškození, což by mělo vliv i na hustotu trávníku.
-
Sekání: Pravidelným kosením udržujeme výšku trávníku 2 - 3 cm, jednorázově neodstraňujeme při seči víc než jednu třetinu listové hmoty. Předpokladem kvalitního pokosení je dobře nabroušené sekací ústrojí.
-
Hnojení:
-
První hnojení startovacím hnojivem zajišťuje mladým travním rostlinkám dostatečnou výživu po dobu prvních čtyř týdnů. Pak dodáme dlouhodobě působící trávníková hnojiva, která mu dodají barvu a zvýší hustotu a schopnost zátěže.
-
Optimální plán hnojení pro zahradní trávníky se skládá z minimálně tří dávek dlouhodobě působících hnojiv během jednoho vegetačního období, tj. od března do konce října.
-
Poslední hnojení se zvýšeným obsahem draslíku pro podporu dobrého přezimovaní aplikujeme na podzim. Vysoký obsah draslíku ochrání trávník před nepříznivými podmínkami během zimy, na jaře zase dodá ploše sytě zelenou barvu a pomáhá rychlejšímu „nastartování“ trávníku na začátku vegetace.
-
-
Zavlažování: V období sucha trávník podle potřeby zavlažujeme, nejlépe večer či v noci, kdy je menší výpar. Vhodnější jsou méně časté, ale vydatné závlahy, které provlhčí celou kořenovou zónu.
-
Odplevelení: Trávovité plevele je potřeba zlikvidovat již před zásevem trávníku. Dvouděložné plevele se z trávníku odstraní aplikací běžně dostupných selektivních herbicidů.
Výhody travní směsi:
-
směs kvalitních travních odrůd
-
složení: Kostřava červená Longfelow, Kostřava červená Makyta, Kostřava červená Maxima 1, Jílek vytrvalý Capri, Jílek vytrvalý Conrad 1, Kostřava rákosovitá Estivada, Kostřava rákosovitá Cochise, Kostřava rákosovitá Sitka, Kostřava rákosovitá Pure Gold
-
pro rychlé zatravnění ploch
-
pro obnovu zatravěných ploch, velice dobře se zapojuje do stávajících trávníků
-
má vyšší odolnost vůči plevelům a nižší nároky na údržbu
-
vhodná pro plochy kolem budov, podél cest, na sídlištích a při úpravách travních ploch v parcích i jiných stávajících travních ploch
TIP: pro dokonalý trávník si v naší nabídce vyberete vhodná trávníková hnojiva a prostředky proti mechu a plevelům
Parametry
Výrobce | Agro |
---|---|
Aplikace | rozhozením a mělkým zapravením do půdy |
Složení | směs kvalitních travních odrůd |
Balení | 0,5 kg |
Dávkování | 0,5 kg na 25 m2 |
Doba použitelnosti | 4 roky od data výroby |
Výrobce | Agro |
---|---|
Aplikace | rozhozením a mělkým zapravením do půdy |
Složení | směs kvalitních travních odrůd |
Balení | 0,5 kg |
Dávkování | 0,5 kg na 25 m2 |
Doba použitelnosti | 4 roky od data výroby |