Sulka - K

03. 08. 2021, 19:34
Sulka - K

Těšíte se na úrodu ovoce a zeleniny, ale také na krásné a zdravé rostliny? Bojujete na své zahradě se škůdci či houbovými chorobami?

 

 

Tekuté hnojivo Sulka - K je vysoce efektivním zdrojem sýry, velmi dobře přijatelného draslíku, dusíku v močovinové formě a vápníku. Pozitivně ovlivňuje přístupnost stopových prvků a zvyšuje účinnost těchto živin, pro rostliny. 
Dále se Sulka K používá k ochraně rostlin proti houbovým chorobám a také proti některým živočišným škůdcům.

Půdní hnojivo

Sulka je velice účinné půdní hnojivo, které je určeno k doplnění konkrétních výživových složek významně ovlivňujících kvalitu pěstovaných plodin. Je zdrojem sulfidu síry a dusíku, který zajišťuje rostlinám bujný a zdravý růst, bohaté květenství a výrazně zvyšuje výnosy plodů a zlepšuje také jejich skladovatelnost. Je také zdrojem rostlinami velmi dobře přijatelného draslíku, který přispívá ke zdravému růstu rostlin, jejich zesílení a k vyzrávání rostlinných pletiv. Dostatek draslíku podporuje vyzrávání a vybarvení plodů a květů. Obsahuje dusík, který zajišťuje celkový bujný a zdravý růst rostlin. Dále obsahuje vápník ve vodorozpustné formě, který zaručuje dobré vyzrávání plodů a také zlepšuje jejich skladovatelnost. Současně vápník snižuje kyselost půdy čímž potlačuje růst mechů.

Ochrana proti chorobám a škůdcům

Jako postřikový přípravek je Sulka vhodná pro použití k ochraně rostlin proti houbovým chorobám (hl. padlí), jako postřik proti plísním a také účinkuje proti některým živočišným škůdcům. Nejčastěji je využívána proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému a jako postřik proti přezimujícím škůdcům.

Moření cibulovin

Půdní hnojivo Sulka je díky obsaženému sulfidu síry velmi vhodné k moření česneku, cibule a okrasných cibulovin před výsadbou. Moření je proces při kterém se likvidují zárodky některých škůdců, zejména živočišného původu ( vlnovník česnekový, háďátko zhoubné).

Současně moření sadby v roztoku Sulky díky obsahu síry a draslíku funguje jako hnojivo pro cibuloviny. Výrazně ovlivňuje i samotnou strukturu pletiv této zeleniny, která je pak výrazně hustší, šťavnatější a mnohem lépe narůstá.

Díky sulfidu síry bude zdravotní stav cibulovin výrazně lepší, budou odolnější vůči krčkovým hnilobám a zajistí i výrazně lepší skladovatelnost a mechanickou odolnost cibule a česneku. 

Jelikož Sulka funguje jako je půdní hnojivo, zbylé mořidlo využijte pro zálivku pro právě osázený záhon s cibulovinami.

Tip: Roztok Sulky úplně stejně používáme pro okrasné cibuloviny jako jsou gladioly, lilie, krokusy, narcisy, tulipány a další drobné cibuloviny. Všechny to výrazně ocení.

Komentáře1

22. 11. 2022, 09:09:56
Elena Hancakova - odpovědět
Dobry den chcem sa opytat ako dlho mocit v sulke cibule tulipanov Dakujem

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu.

SOUHLASÍM