Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Dost bylo slimáků v Čechách

11. 07. 2021, 17:30

Přípravek NEUDORFF Ferramol je již 30 let úspěšně používán na hubení plžů, kteří jsou jedni z nejvýznamnějších žravých škůdců rostlin. Patří k nim slimáček polní a síťkovaný, slimák největší, plzák španělský a zahradní a šneci s ulitou. Chutná jim na rostlinách snad všechno! Poškozují klíčky, klíčící semena, okusují stonky, lodyhy, plody, hlízy i dužnaté kořeny a listy, do kterých vykusují nepravidelné otvory s roztřepenými okraji. Jejich schopnost zlikvidovat celé rostliny je neuvěřitelně rychlá! Aktivní jsou hlavně v noci a za deštivého počasí. Jejich přítomnost poznáte tak, že v blízkosti rostlin bývá zaschlý, perleťový lesklý sliz.


Přípravek NEUDORFF Ferramol je povolen v ekologickém zemědělství. Je bezpečný, je neškodný jak pro domácí mazlíčky a lidi, tak i pro další užitečné organismy, jako jsou žížaly nebo včely. V rostlinách nezanechává rezidua (zbytky účinné látky). Aktivní látky obsažené v přípravku se běžně vyskytují v přírodě. Ferramol slimáky likviduje v jejich úkrytech, takže váš záhon zůstane čistý. Vlhkost a déšť účinnost přípravku nesnižují, naopak ji zvyšují.

Kdy a jak zahrádku ošetřovat?
Zahrádku pravidelně kontrolujte. Ošetřovat začněte dle počasí buď preventivně nebo ihned na počátku výskytu škůdců. Ferramol aplikujte večer rovnoměrně rozhozením po ploše záhonu, nedělejte hromádky! Jakmile Ferramol z plochy zmizí (po deštích nebo po sežrání), ošetření zopakujte. Nejúčinnější je použít přípravek 2 x za sebou.

Likvidace slimáků začíná jejich vylákáním a nasycením, což ochrání vaše rostliny před požerem již v první fázi. Po konzumaci granulí si slimáci zalezou zpět do svých úkrytů, kde zahynou. Záhon tím pádem zůstává bez slizu a není nutné mrtvé slimáky sbírat. Vlhkost a déšť přípravku nevadí, jelikož v případě nabobtnání je pro slimáky mnohem atraktivnější a působí tedy rychleji.

Zobrazit vhodné přípravky na hubení slimáků

Stop limákům

         

Komentáře

Diskuze je prázdná.